You are here
Home > Tehnologija za vsak dan > Facebook Live in Miss Gorenjske

Facebook Live in Miss Gorenjske

Veliko ljudi privlači nastop v živo, še posebej pred večjo publiko. Facebook to zdaj omogoča. Omogoča vam prenos posnetka v živo, ki ga lahko vidi praktično celotna Facebook skupnost. Opravilo je relativno lahko če snemate amaterski posnetek, recimo posnetek koncerta na katerem ste. Par klikov na vašem mobilniku in že ste povezani.

Kaj pa profesionalni prenosi? Prenosi dogodkov, ki so pomembni in imajo veliko širšo publiko? Dogodki, ko mora delati vse tako kot je treba, saj dogodek lahko spremlja po več 100 ljudi. V slovenskem prostoru uspeva to redkim, saj tukaj ni prostora za napake. Smo pa zaznali dogodek, ki je zelo pomemben, odmeven in se je lotil nekaj novega.

Predstavljajte si podzemni svet kranjskih rovov. Predstavljajte si dekleta, ki se potegujejo za Miss Gorenjske. Vse skupaj združite in se odločite, da boste vse oddajali v živo na portal Facebook.

Dogodek je zasnovan vrhunsko, saj predstavlja nekaj drugačnega. Seveda pa izziv ni preprost. Opazili pa smo da je dogodek potekal vrhunsko, presenečeni pa smo bili tudi nad kvaliteto prenosa v živo.

Ekipi stroka.si in Miss Slovenije čestitamo za dogodek, ki je nekaj popolnoma novega za slovenski prostor. Ostalim pa je lahko vzor, kako narediti dogodek, ki je drugačen in tehnično dovršen. Dogodek nam pokaže kako lahko človeško kreativnost pokažemo svetu z vrhunsko tehnologijo.

Spodaj prilagamo posnetek. Priporočamo vam, da opazujete dogodek. Opazujte njegovo domiselnost. Opazujte tehnološko dovršenost. Še enkrat čestitamo!

 

Top