You are here
Home > Avtomobilizem > 7 stvari, ki jih delajo uspešni podjetniki pred 7.uro!

7 stvari, ki jih delajo uspešni podjetniki pred 7.uro!

Uspeh vedno zahteva čas, zato večina uspešnih ljudi vstane zgodaj.

Podjetniki so posebna vrsta ljudi. Stvari delajo po svoje in so znani po svoji obsedenosti da tvorijo nove navade. Za tem seveda obstaja dober razlog. Navade vam pomagajo doseči cilje, vas motivirajo, vas naredijo bolj učinkovite in vam izboljšajo življenje nasploh.

Najbolj pomembne navade pa so tiste, ki se dogajajo zjutraj. Kako začnete dan je ključno za razplet dneva.

Da boste prepričani da ste vstali z desno nogo, je spodaj sedem stvari, ki bi jih moral narediti vsak podjetnik pred 7. uro zjutraj.

Vstanite zgodaj.

Uspešni podjetniki ponavadi vstanejo zelo zgodaj. Lahko se doseže veliko več stvari v dnevu in posledično tudi v življenju.

Ko vstanete pred 7.uro zjutraj, imate čas da pregledate novice, zberete misli ali pa telovadite. To prepreči, da bi od doma odšli zmedeni in brez fokusa

Vstati zgodaj pomeni, da boste morali nehati klikati tipko za dremež, tako da spite dovolj. Priporočeno je med 7 in 9 ur. Poleg tega da hitro vstanete, vam zadostna količina spanca izboljša zdravje, spomnin, imate boljše učne sposobnosti in ste boljše volje.


Izogibajte se telefonu.

Morda se vam to zdi absurdno, vendar obstaja več razlogov zakaj ‘čekiranje’ telefona takoj zjutraj ni dobra ideja.
Poleg tega vas lahko socialna omrežja spravijo iz fokusa, tako da pozabite cilje za tekoč dan.


Telovadite ali meditirajte.

Ne glede na to ali tečete, se ohladite v mrzli kadi, izvajate jogo, meditirate, vam vse to pomaga pri zmanjševanju stresa, vas naredi srečnejše, dvigne nivo energije, vaš spanec postane kvalitetnejši, izboljša pa se tudi vaš imunski sistem.

Telovadba ali meditacija vam pomaga ohranjati fokus, tako da ste bolj pripravljeni na dnevne izzive.


Jejte zdrav zajtrk.

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, saj vas bo ‘napolnil’ z energijo. Niso vsi zajtrki enaki, zato vam priporočamo:

  • žitarice
  • jajce, oreščki
  • sadje in zelenjavo
  • sojino, riževo ali mandljevo mleko

Zajtrk je odličen čas za preživljanje z družino.


Dvignite se.

Pridejo jutra, ko se vam preprosto ni iz postelje. Vreme je slabo, vi pa ste popolnoma brez energije. Seveda ni konec sveta, vendar je dovolj da to ubije vašo motivacijo za naslednjih par dni.

Zato uspešni podjetniki zjutraj dvigujejo svojo motivacijo. Branje navdihujoče knjige, pomnjenje motivacijskih citatov, delanje na projektu, ki vas veseli, ali preprosto zapisovanje misli in izkušenj v dnevnik. Vzemite si par minut, tako da boste postali bolj motivirani.


Določite vaše cilje in prioritete.

Vsak ponedeljek zjutraj določite vaše cilje za prihajajoč teden. Vsak dan v tednu napišite cilje in prioritete za tisti dan. Razmišljajte kako boste cilje zaključili.

Vse vam bo najbolj uspevalo če boste začeli z najtežjim opravilom ali opravilom ki vas najbolj skrbi. Pomembno je, da te stvari opravite, da se lahko ‘gibljete’ naprej.


Na delo!

Končno je čas da začnete delati. Zdaj lahko brskate po telefonu, pošiljate e-pošto, pregledate novice in še in še.

S tem ko ustvarjate in se držite jutranje rutine, boste razvili navade, ki vas bodo ohranjale zdrave, vaša produktivnost se bo povečala, pripravljeni pa boste na večje izzive. Vzelo vam bo nekaj časa, da se na to navadite vendar vas bo to naredilo boljše.

 

Povzeto po:

https://www.entrepreneur.com/article/290427

Top