You are here
Home > Tehnologija za vsak dan > Microsoft vs Apple in kaj pravi Gates

Microsoft vs Apple in kaj pravi Gates

Če se niste rodili prejšnjo leto, vam je vsem znana kampanja, ki jo je izvajal Apple med letoma 2006-2009.

 

S temi oglasi je Apple dosegel dvoje:

  1. Povzročili so zmedo na svetu. Mac je PC.
  2. Justin Long je postal ‘kul.

 

Mogoče mislite, da je to začelo debato Mac vs PC. Vendar se motite.

Apple-ovi in Microsoftovi oboževalci so naokoli že desetletja. Tako stara pa je tudi debata, kaj je boljše, ki je močno povezana z začetki zgoraj omenjenih podjetij. Podrobneje: Kdo je kopiral koga, ko je prišlo do operacijskega sistema.

 

Na srečo nam je na to vprašanje odgovoril Bill Gates, med njegovim prispevkom Reddit AMA. Gates pa je del debate zaključil za vedno. Ko so ga vprašali, kdo je kopiral koga, je Gates povedal, da sta kopirala tako on, kot Steve Jobs. Kopirala nista drug drugega. Kopirala sta Xerox. Bill je podal tak odgovor:

The main ‘copying’ that went on relative to Steve and me is that we both benefited from the work that Xerox Parc did in creating graphical interface – it wasn’t just them but they did the best work. Steve hired Bob Belville, I hired Charles Simonyi. We didn’t violate any IP rights Xerox had but their work showed the way that led to the Mac and Windows.

 

Torej se je tu končal vsaj del debate. Za vse tiste, ki ste še vedno jezni ko slišite da sta Apple in Microsoft kopirala drug drugega, je ta zgodba dobila epilog.

Oboževalci Xerox-a čas je da napadete.

 

Povzeto po:

https://thenextweb.com/shareables/2017/02/28/bill-gates-weighs-in-on-the-origin-of-the-microsoft-vs-apple-debate/#.tnw_Z3xvITxk

 

 

Top