You are here
Home > Tehnologija za vsak dan > Kako nas je presenetil Microsoft?

Kako nas je presenetil Microsoft?

Microsoft želi umetnikom in vsem podobnim dati nekaj kar si bodo vsi želeli.
Podjetje je razkrilo veliko produktov, ki so namenjeni predvsem za kreativne (“Creators Update”) in predstavili prelep PC imenovan Surface Studio. Veliko stvari, ki so jih naznanili je bil vpogled v prihodnost. Microsoft pa je ostal zvest svojim začetkom, saj so prenovili tudi Slikarja.

Več zanimivosti spodaj.

microsoft-windows-10-creators-update-1-1200x0

 • Windows 10 Creators Update
  Windows 10 se bo zelo spremenil v začetku leta 2017, s posodobitvijo “Creators Update”. Microsoft je predstavil popolnoma nova 3D orodja, na Xbox-u pa boste lahko ostale prijatelje spremljali v živo in si prirejali raznorazne turnirje. Pri Microsoftu želijo z novimi Okni spodbuditi “efekt Gutenberga na naslednji val računalništva”.

 

paint-3d-microsoft1

 • 3D Paint
  Microsoft je prenovil svoj klasičen, vsem znan program Slikar (Paint) z fokusom na 3D tehniki. Nova aplikacija vam z lahkoto pretvori vaše slike v “3D spomine”. Podjetje misli, da si bodo ljudje želeli videti svoja dela v navidezni resničnosti, tisti ki pa ne bodo želeli kupiti nova očala, pa bodo lahko iz Slikarja objavili dela neposredno na Facebook.

 

a67d3d33-e1e5-4cf7-bf3d-dbe1befc8d8c-0

 • Windows in navidezna resničnost
  Kot dodatek Hololens platformi, je Microsoft oznanil prvi velik korak v svet navidezne resničnosti. Očala se bodo prodajala že od 299$ naprej, delovala pa bodo na isti platformi kot Hololens. Točnega datuma še ni, napovedali pa so da jih bodo izdelovali: HP, Dell, Lenovo, Asus in Acer.

 

xbox-one-xbox-live

 • Xbox “v živo”
  Prenos v živo bo vgrajen v Xbox aplikacijo v različici Windows 10 “Creators Update”. Pretočnost bo postala glavni del razdelka Xbox Live, saj bo ljudem omogočila sledenje prijateljem. V igre se bodo lahko integrirali tudi komentarji, in nasveti gledalcev. Microsoft nadgrajuje tudi svojo Arena platformo, tako da bodo igralci lahko sami delali turnirje in izzive.

 

ssp_267-0

 • Windows Ljudje
  Microsoft si želi, da bi lahko ljudje brez problema komunicirali z najbližjimi. Z novo posodobitvijo, bomo lahko komunicirali z ključnimi ljudmi našega življenja kar preko opravilne vrstice. Pošiljali pa bomo lahko tudi 3D objekte.

 

ssp_347-0-0

 • Surface Studio
  Microsoft je naznanil novega člana v družini Surface. Surface Studio, zaslon na dotik in “all-in-one” računalnik, ki je samo 12.5mm debeline. Ima i7 procesor, 32GB spomina in 2TB prostora. Računalnik lahko prilagajte od tradicionalnega položaja, do table na katero lahko rišete. Prednaročila so se že začela, za računalnik pa boste odšteli 2999$.

 

en-intl-xl-surface-campo-2wr-00001-mnco-0-0

 • Surface Dial
  Surface Dial je nov vnosna naprava za Microsoftove zadnje Surface produkte. S pomočjo obračanja naprave se lahko odločamo za različne opcije v raznoraznih menijih (npr. izbiranje barve). Microsoft je šel tu korak dalje, saj lahko Dial pritrdimo na zaslon. Na voljo bo novembra za 99,99$.

 

ssp_327-0-0

 • Surface Book i7
  Micosoft ni pokazal novega modela, star model so samo nadgradili, tako da ima zdaj i7 procesor in večjo baterijo. Na voljo bom novembra, za njega pa bo potrebno odšteti 2399$, rečeno pa je da bo dosegel kar 16 ur življenja samo na baterijo.

 

ssp_501-0

 • Kaj sledi
  Microsoft je začel z zgodbo, tako da je vsak človek ustvarjalec. Ni važno, kaj vam je bolj všeč Excel ali Slikar, Microsoft želi biti vaš pomočnik pri ustvarjalnem procesu.
Top