You are here
Home > Tehnologija za vsak dan > Microsoft ima več odprtokodnih sodelavcev kot Google in Facebook

Microsoft ima več odprtokodnih sodelavcev kot Google in Facebook

Že nekaj let pod vodstvom Satya Nadelle, Microsoft sprejema odprtokodnost kot še nikoli prej.

Je pomemben premik za giganta iz Redmonda, ki je ponavadi svoje tehnologije zelo skrival za zaprtimi vrati. Ogromen pokazatelj spremembe so seveda podatki iz portala GitHub, ki je največji portal za odprtokodne programe.

Podjetje, ki ima več kot 5,8 milijona aktivnih uporabnikov na svoji platformi, je ugotovilo, da Microsoft zmaguje v listi organizacij, ki ima največ odprtokodnih sodelavcev.

microsoft-tops-githubs-list-of-orgs-with-open-source-contributors

Z 16,419 sodelavci, je Microsoft prehitel Facebok (15,682), Docker (14,059) in Google (12,140).

Seveda se to ni zgodilo čez noč. V oktobru leta 2014 je Microsoft odprl svoj “.NET framework”, ki je programerska infrastruktura za grajenje in delovanje aplikacij.

Odprli so še Chakra JavaScript engine, MSBuild compiling engine, Computational Networks Toolkit, Xamarin in nazadnje PowerShell.

Odlično je videti Microsoft, kako se navaja na pritsop, s katerim gradi orodja in storitve, ki jih lahko programerji uporabljajo, brez velike investicije v zaprte sisteme – poleg tega pa lahko še prispevajo.

Direktor podjetja GitHub Chris Wanstrath resnično verjame, da je Microsoft predan odprtokodnosti. Za intervju portala Forbes je povedal, da ima veliki .NET projekt več ljudi zunaj Microsofta, ki prispevajo, kot v samem Microsoftu.

Vredno je tudi omeniti, da je program Visual Studio Code, na listi projektov z največ sodelavci.

 

Vir: TheNextWeb

Top