You are here
Home > Avtomobilizem > Uber vas bo vozil s samovozečimi avtomobili še ta mesec

Uber vas bo vozil s samovozečimi avtomobili še ta mesec

Veliko izdelovalcev avtomobilov in tehnoloških podjetij je govorilo o svojih samovozečih avtomobilih, največji med njimi so BMW, Tesla, Google in Ford. Vendar bo podjetje Uber prehitelo prav vse. Portal Bloomberg poroča da bo podjetje Uber v svoje flote dodalo modificirane samovozeče avtomobile modela Volvo XC90 SUV. Prvi kraj, ki jih bo dobil je Pittsburgh in to konec tega meseca. Še vedno boste sedeli na zadnjih sedežih, avtomobil pa bo imel tudi osebje, ki ga nadzira kako vozi.

Potniki bodo določeni naključno, podjetje Uber pa jim ne bo zaračunavalo prevoza. Travis Kalanick, izvršni direktor podjetja verjame, da bo ta poteza zmanjšala stroške prevozov in povečala varnost na dolgi rok. V avtu bo sedel tudi “kopilot”, ki bo beležil podatke o vsaki vožnji, na zadnjih sedežih pa bo tudi tablica, ki bo obveščala, da vozilo vozi samo in opisuje program, ki ga je začel izvajati Uber.

Podjetje Volvo je z njimi podpisalo pogodbo vredno 300 milijonov dolarjev, da skupaj naredijo samovozeči avtomobil. Uber pa je prejšnji mesec naznanil, da delajo na svojih zemljevidih, kar bo posledično zmanjšalo odvisnost od podjetja Google.

Kraj Pittsburgh je samo prva faza velikega plana podjetja Uber. Govori se tudi da so kupili podjetje Otto, ki izdeluje posebne komplete za samovozeče tovornjake, ki jim bodo v prihodnosti koristili v logistiki.

Poskus v Pittsburghu bo seveda zelo zanimiv. Medtem ko Uber ne izdeluje lastnih avtov, predstavlja ta poteza novo smer podjetja, saj so se prej zanašali na partnerje, ki so imeli lasten avtomobil.

Vir: TheNextWeb

Top