You are here
Home > Vesolje > Virtualna realnost vesolja

Virtualna realnost vesolja

SpaceVR je trenutno edino podjetje, ki vam želi prinesti vesolje v dnevno sobo. Kako? V vesolje bo poslalo kamere, ki bodo snemale okolico, vam pa omogočile ogled virtualne realnosti. Zdaj je podjetje še en korak bližje. Podpisali so pogodbo s podjetjem NanoRocks, kamere (Overview 1) pa naj bi poletele v vesolje leta 2017. Takoj ko bo kamera na mestu, pa se bodo lahko začele uresničevati vaše sanje, da bi postali astronavt.

SpaceVR je prepotoval zelo trnovo pot, da je prišel do pozicije kjer so danes. Zagonsko podjetje je želelo zbrati denar na portalu Kickstarter, vendar jim ni uspelo pridobiti 500 000$ sredstev. Nato je prišlo investicijsko podjetje Shanda Group, ki je investiralo 1,25 milijona dolarjev.

V samem začetku so načrtovali sistem 12-ih kamer, ki bi bile nameščene na mednarodno vesoljsko postajo. Stvar pa se je spremenila, ko je podjetje spet dobilo možnost za nova sredstva. Zdaj bo kamera letela v nizkozemeljski orbiti. Namesto 12 kamer, bo zdaj podjetje v vesolje poslalo satelit v obliki kocke in dve kameri (4K) z zelo širokimi lečami.

 

Vir: Digital Trends

Top