You are here
Home > Tehnologija za vsak dan > Startup, ki išče in zaposluje Pokemon Go strokovnjake

Startup, ki išče in zaposluje Pokemon Go strokovnjake

Potem, ko je Pokemon Go postal kulturni fenomen, so marsikateri to uporabili sebi v prid in zaslužili na Craigslistu s to mobilno igro.

Sedaj se temu želi priključiti tudi Thumbtack, podjetje iz Silicijeve doline, ki s svojo platformo ponuja tehnološko naravnane storitve. Pravkar so dodali tudi storitve, ki se nanašajo na igro Pokemon Go in z njimi najemajo t.i. strokovnjake za to igro.

Oseba se lahko preko njihove platforme prijavi in vodi ljudi skozi igro ter jih prevaža skozi mesto. Začetne cene ni, a Thumbtack priporoča svojim strokovnjakom, da postavijo svoje urne postavke in celo zaračunavajo hrano in pijačo.

Ideja za to storitev se je razvila v sklopu zaposlenih pri Thumbtacku, ki so tako rekoč zasvojeni s Pokemon Go. Podjetje Thumbtack je v te namene prejelo zajetno vsoto denarja – kar 273 milijonov dolarjev in namerava začeti resen posel s svojimi storitvami.

Prejet kupček denarja, ki znaša skoraj 300 milijonov dolarjev morda zveni absurdno – a igra Pokemon Go še lep čas ne bo zapustila najvišjih mest na lestvici priljubljenosti.

 

Vir: ReCode

Top