You are here
Home > Tehnologija za najmlajše > Pametna ura Octopus Smartwatch najmlajše uči odgovornosti!

Pametna ura Octopus Smartwatch najmlajše uči odgovornosti!

Vsak starš si želi najboljše za svojega otroka. Vsak starš se tudi potrudi da jim privzgoji dobre navade. Včasih pa je za otroka zelo naporno poslušati kdaj si mora umiti zobe in kdaj je konec igre.

Pred kratkim pa je staršem na pomoč priskočila pametna ura Octopus smartwatch. S pomočjo aplikacije, ki si jo starši prenesejo na svoj telefon, lahko svojemu otroku določijo aktivnost in kdaj se začne ter konča. Naprimer večerja ob 18:30 ali umivanje ob 20:00. Sami pa prejmejo obvestilo, kaj bi morali otroci delati ob tistem času. Starši dobijo že vnaprej pripravljene urnike glede na sploh in starost otroka, lahko pa ga naredijo sami, v pomoč pa jim je kar 600 ikon, ki jih otrok vidi na uri. Ura služi kot pomočnik staršem, saj otrokom pomaga pridobiti nove in koristne navade.
Naprava pa je koristna tudi za otroka, saj se mu poveča samozavest zaradi stvari ki jih je opravil sam.

Na voljo so 3 različne ure za 3 različna časovna obdobja otrokove rasti. Druga in tretja generacija ima na zaslonu že analogni prikaz ure, da se otrok navadi tudi nanjo. Ura tehta 18 gramov, je vodoodporna, polnjenje ure traja 3 ure, deluje pa kar 96 ur.

Ura ima tudi posebno funkciji, ki ob uspešno opravljenih ciljih otrok dobi nagrado.

Podjetje Joy je uro predstavilo na portalu KickStarter, z doniranjem 59$ pa dobi starš tudi uro.

Ura se bo začela prodajati v marcu leta 2017.

Vir: TechTimes

Top